Backpack luchtbedden

23 artikel(en)

Backpack luchtbedden

Backpacken is een  leuke, intensieve en avontuurlijke vorm van vakantie. Tijdens het backpacken weet je nooit wat je tegen zult komen, en vaak ook niet of je ’s avonds wel of niet een dak boven je hoofd zult hebben. In ieder geval moet je altijd voorbereid zijn op een nacht onder de sterren (of een tentzeil). In dat geval is het fijn om comfortabel te liggen. Een perfecte slaapplek kun je maken door een luchtbed of slaapmat te gebruiken. Voor backpackers is een slaapmat het best, aangezien deze licht, klein en stevig zijn. Ze zijn gemaakt voor avontuurlijke vakantiegangers die in wisselende omstandigheden moeten kunnen slapen. Doordat slaapmatten van dikker materiaal worden gemaakt dan luchtbedden zijn ze een stuk steviger en gaan ze minder snel stuk op een moeilijke ondergrond. Slaapmatten zijn makkelijk kin het gebruik. Ze zijn makkelijk op te bergen en mee te nemen. De slaapmat wordt op de rugtas gebonden, en de vakantieganger is wee klaar om verder te trekken.

Een slaapmat is meestal self-inflating. Dat betekent dat de slaapmatten zichzelf vol met lucht pompen zodra het ventiel open wordt gedraaid.

Drie voordelen van een slaapmat

Hieronder staan een aantal voordelen van een  slaapmat opgesomd.

- De stevige ondergrond: slaapmatten worden van stevig materiaal gemaakt, dat goed isoleert. Hierdoor gaan slaapmatten lang mee en kun je ook op een koude ondergrond goed op een slaapmat slapen.
- Het gewicht: slaapmatten zijn erg licht.. Hierdoor zijn ze heel makkelijk te tillen en geen moeite om mee te nemen. Slaapmatten worden zo licht mogelijk ontworpen en geproduceerd om zo handzaam mogelijk te zijn.
- Het formaat: door slim te vouwen of op te rollen kan een slaapmat heel klein worden opgeborgen en zonder problemen meegenomen worden.